Tag Archives: bratara toxine

Antreprenoriat Featured Start-Up

Entrepreneurship&Innovation Weekly Digest: Bravo, Mavenhut!

Cea mai buna veste din mediul antreprenorial vine de la baietii care au fondat MavenHut

Compania romaneasca MavenHut, dezvoltator de jocuri pentru reteaua sociala Facebook din Europa, a vandut jocurile Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena catre compania americana RockYou. Tranzactia consta in vanzarea marcii comerciale si a activelor aferente – grafica si muzica folosite in cadrul celor doua jocuri, insa codul sursa ramane in proprietatea MavenHut.
Fondatorii Mavenhut sunt Cristi Badea, Bobby Voicu si Elvis Apostol.

Programe pentru IMM-uri

Programele finantate anual de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii vor fi finantate cu 5 milioane de euro, suma aferenta lunii iulie fiind deblocata, miercuri, de Executiv, printr-un memorandum adoptat in sedinta saptamanala a Guvernului.

 
“Suma de 5 milioane de lei reprezinta cea de-a cincea transa deblocata in 2015, din fondurile ce urmeaza sa fie repartizate de Guvern pe o perioada de sase luni, in mod esalonat, pentru programele destinate IMM-urilor”, anunta Guvernul.

Obama, despre antreprenoriat

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, este prezent la Summitul Global al Antreprenoriatului care are loc in Kenya. Declaratia lui este istorica.

 

“Este minunat sa fiu din nou in Kenya. Antreprenoriatul ofera o alternativa pozitiva ideologiilor violentei si diviziunii care atrag de multe ori tineri din cauza golului privind viitorul.”

 

Antreprenorii vorbesc pe teme economice

Intr-o economie, este sanatosi atunci cand antreprenorii se implica, cel putin la nivel de comentarii, in politicile economice ale statului. Mai multi antreprenori, alaturi de economisti, pledeaza pentru aplicarea noului Cod Fiscal, respectiv a masurilor de relaxare fiscala, considerand ca este o sansa care nu trebuie ratata, insa abordarea Guvernului trebuie sa fie bazata pe responsabilitate si principii sanatoase.

 

“Suntem un grup de cadre didactice, economisti, antreprenori si manageri preocupati de politicile publice care afecteaza climatul de afaceri si bunastarea populatiei. Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca, in opinia noastra, oportunitatea politica a scaderii poverii fiscale generata odata cu elaborarea legii referitoare la Codul fiscal se constituie intr-o sansa ce nu trebuie ratata”, se arata intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Klaus Iohannis.

Scrum – un motor al inovatiei

Un studiu realizat de catre Scrum Alliance arata ca  metodologia Scrum este una dintre cele mai eficiente practici care incurajeaza inovatia intr-o organizatie.

 

Principiul metodologiei SCRUM consta in dezvoltarea incrementala a unei aplicatii software, implicand totodata pastrarea unei liste transparente cu cererile de upgradare sau de corectare care trebuie implementate (backlog). Datorita livrarilor frecvente, care de regula au loc o data la patru saptamani, clientul primeste de fiecare data o aplicatie care contine un numar tot mai mare de functionalitati si care se afla in perfecta stare de functionare.

 

Cum incurajeaza Chobani inovatia

Brandul Chobani este cunoscut in Romania mai ales datorita premiului castigat de fondatorul companiei, Hamdi Ulukaya, „Antreprenorul anului 2013”. Hamdi Ulukaya, un outsider al industriei, a ajuns in 3 ani intr-o piata extrem de competitiva sa castige din cota de piata a marilor jucatori, intr-un ritm atat de mare incat a devenit lider de piata.

Merita sa ascultati podcast-ul How Chobani keeps the culture of innovation alive. Am aflat de aici despre abordarea Chobani de tip „Brands as publishers” si despre cum povestile producatorului de iaurturi sunt comunicate pe Youtube, Facebook, Instagram si Snapchat.

Inovatia saptamanii

In final, inovatia saptamanii este din sectorul wereables: bratara MyExposome care detecteaza toxinele din corpul uman. Mai exact, bratara detecteaza toxinele la care corpul nostru este expus.

Read More