Tag Archives: Bogdan Georgescu

Antreprenoriat Featured

Cititul este sanatos. Sustin Bookster, biblioteca pentru angajatii din Romania

5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala The Venture, la sesiunea de pitch organizata de Chivas Regal, in cadrul semifinalei locale a competitiei. Eu sustin Bookster, in timp ce start-upurile Babele, ORIN System, SafeDrive si Symme3D, vor fi sustinute de Victor Kapra, Razvan Pascu, Cristi Manafu si Alexandru Negrea.

Bookster are o sansa mare sa reprezinte Romania la una dintre cele mai mari competitii de antreprenoriat social din lume, asa ca te invit sa votezi Bookster aici.

Bookster este o biblioteca moderna care isi propune sa ajute oamenii sa isi descopere si sa isi indeplineasca visele. Este prima biblioteca pentru companii din Romania. Bookster selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal, gratuit pentru angajati, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile ofera angajatilor un instrument eficient pentru dezvoltarea personala si profesionala.

xSala

Cum functioneaza Bookster

Abonamentul la Bookster include accesul la cele mai bune carti din lume si livrarea/returul cartilor imprumutate la biroul cititorilor.

  • Abonament: compania face un abonament pentru angajati
  • Acces nelimitat: angajatii imprumuta oricate carti, articole sau studii de caz. Le pot pastra timp de 30 de zile
  • Pasiune pentru citit: newsletter dedicat cu recenzii, recomandari personalizate, invitatii la seminarii si cluburi de lectura

Echipa Bookster

CEO-ul Bookster care va reprezenta business-ul la finala The Venture este Bogdan Georgescu, fondator, absolvent ASE licentiat in Administrarea Afacerilor, cu o experienta de peste 15 ani in antreprenoriat:

„Credem in puterea educatiei si a dezvoltarii personale. Credem in dezvoltarea personala prin lectura de calitate. De aceea, cu ajutorul Chivas The Venture, vrem sa readucem lectura in viata fiecaruia printr-o biblioteca moderna si o selectie de materiale extraordinare.”

 

Impactul Bookster

Bookster adreseaza una dintre cele mai importante probleme ale unei societati: educatia. Problemele din sistemul de educatie din Romania au efecte in intreaga societate, contribuind la mentinerea unui nivel de trai scazut, probleme in sistemul de sanatate si accentuarea diferentelor fata de tarile dezvoltate. Potrivit viziunii Bookster, investitia in educatie este cea mai eficienta arma pentru combaterea saraciei, somajului si cresterea productivitatii muncii.

 

Bookster are o sansa mare sa reprezinte Romania la una dintre cele mai mari competitii de antreprenoriat social din lume, asa ca te invit sa votezi Bookster aici.

 

Read More
Books Featured

Cea mai imprumutata carte de business: “Cum iti vei masura viata”

[dropcap]C[/dropcap]ea mai imprumutata carte din biblioteca Bookster este “Cum iti vei masura viata” de Clayton Christensen, unul dintre cei mai apreciati profesori de la Harvard, clasat pe primul loc in topul “Thinkers50”.

“Open”, biografia lui Andre Agassi, sau “Behind the Beautiful Forevers”, cartea anului in America in 2012, sunt, de asemenea, printre cartile indragite de la Bookster.

Bookster – prima biblioteca pentru companii din Romania – a imprumutat abonatilor sai peste 10.000 de carti si articole, in primele 6 luni de la lansare

Dupa doar sase luni de la lansare, Bookster depaseste pragul de 10.000 de carti si articole imprumutate angajatilor din companii precum Banca Transilvania, ING Bank, Vodafone Romania, Orange, EY Romania, Regina Maria, Colliers, PeliFilip, Corporate Office Solutions sau PRAS Consulting.

 

“Am creat Bookster din dorinta de a ajuta oamenii sa-si descopere visurile si sa le atinga. La Bookster gasesti cele mai bune carti din lume si autori laureati cu Nobel, Pulitzer sau din “Top Thinkers50.” Articolele si studiile de caz sunt alese din curicula programelor de MBA de la universitatile de top”, spune Bogdan Georgescu (foto), fondatorul Bookster, fostul manager Colliers.

Serviciul Bookster este destinat companiilor care inteleg importanta dezvoltarii personale si profesionale a angajatilor si investesc in oameni. Cu un pret care variaza intre 3 si 5 euro per abonat, pe luna, acest beneficiu este accesibil tuturor companiilor, mai ales ca il pot testa la inceput cu un numar limitat de angajati, in cadrul unui proiect-pilot.

 

 

Read More
Featured

Cinci evenimente pentru antreprenori pe care le recomand

[dropcap]C[/dropcap]ei interesati de conferinte despre antreprenoriat si cu povesti succes au la dispozitie cinci evenimente in a doua parte a lunii iunie. Le recomand pe toate, cu predilectie Caravana Start Me Up, mai ales pentru ca am placerea sa moderez primul eveniment, din Bucuresti. Apoi urmeaza Timisoara si alte orase mari din tara, conform hartii din imaginea de mai sus.

1. Caravana Start Me Up porneste la drum joi, 20 iunie, in Bucuresti.

Intre 20 iunie si 4 iulie, echipa Akcees va sustine workshop-uri despre antreprenoriat in 8 orase din Romania si va aduce in fata audientei antreprenori de succes care isi vor impartasi propriile experiente. Tinerii care doresc sa isi descopere potentialul antreprenorial sunt invitati sa se alature evenimentelor organizate in cadrul caravenei.  Participarea este gratuita in limita locurilor disponibile, iar inscrierea se realizeaza online la http://startmeup.ro/caravana/.

TechHub Bucharest gazduieste joi, 20 iunie, primul eveniment din cadrul Caravanei Start Me Up, eveniment in care antreprenori de succes din diferite domenii vor fi fata in fata cu tinerii care doresc sa le calce pe urme. Temele principale de discutie vor fi antreprenoriatul in tehnologie si antreprenoriatul social, iar printre invitatii speciali ai evenimentului se numara Andrei Pitis (antreprenor, investitor de tip angel, Presedinte ANIS si cadru didactic asociat al Universitatii Politehnice Bucuresti), Bogdan Iordache (Co-Fondator si CEO al How to Web), Stefana Popa (Co-Fondator Incubator 107) sau Claudia Suhov (Co-Fondator Next Steve Group). In plus, alumni Start Me Up vor fi alaturi de participanti pentru a le impartasi propriile povesti de succes.

2. Sambata, 29 iunie, are loc un nou Atelier de antreprenoriat marca RBL. Tema este cat se poate de concreta – Antreprenoriat in practica, iar subiectele abordate sunt foarte ofertante:

Cunoasterea aspectelor legislative importante referitoare la infiintarea si conducerea unei afaceri

Tipuri de entitati, avantaje si dezavantaje

Intelegerea principalelor taxe si impozite

Intelegerea contractelor de munca

Salvati in agenda personala ziua de sambata, 29 iunie, iar pana atunci cititi cateva concluzii ale celui mai recent atelier de antreprenoriat RBL, despre marketing.

3. Pe 20 iunie are loc lansarea “Dream It, Do It, Live It”,  o carte de dezvoltare personala care te ajuta sa ai mai mult succes in a iti indeplini scopurile si visele.

Patru motive pentru care trebuie sa participati la eveniment: veti fi printre primii romani care detin o copie a cartii “Dream It, Do It, Live It”; veti fi printre putinii norocosi care vor primi autografe de la ambii autori cat si de la graficianul cartii; ii veti cunoaste personal si veti interactiona cu: Richard Newton – autor englez, ce a castigat recent titlul de Cartea de Management a Anului 2013, in Marea Britanie – si cu Ciprian Rusen – primul roman care a scris manuale de Windows si alte carti despre tehnologie pentru O’Reilly Media si Microsoft Press si va veti distra – evenimentul va fi unul dinamic, cu multe momente de interactiune si dialog;

4. Forbes Romania organizeaza marti, 18 iunie, dezbaterea “Dincolo de primul milion” care isi propune sa identifice cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba antreprenorul anului 2013.

Antreprenorii romani de succes vor discuta deschis despre primul milion, despre reusite si esecuri, despre lectiile pe care le-au invatat pana acum. Dar, mai ales, vorbesc despre viitor.

Se va discuta despre:

rolul statului in sustinerea antreprenorilor cu Maria Grapini, Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism;
cat de fierbinte este Africa din punct de vedere al oportunitatilor de afaceri, cu Ovidiu Tender, proprietar Tender Grup;

cum sa contrazici manualele scolilor de economie cu Anca Vlad, presedinte Fildas

curajul de a merge impotriva tendintelor cu Gruia Stoica, proprietarul grupului Grampet, unul dintre cei mai mari transportatori feroviari din Europa.

cum trebuie sa trateze antreprenorii romani cu multinationalele si care sunt beneficiile investitiilor in proiecte culturale cu Ariadna Avram, presedinte Top Diagnostics;

educatie si rolul antreprenoriatului social cu Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster;

cat de lung si greu poate fi drumul catre primul milion, dar si cat de scurta este calea spre pierderea lui cu Bogdan Putinica, unul dintre primii milionari din IT;

5 .  Evenimentul SMEs How to – eveniment de business dedicat IMM-urilor, organizat de publicatia Business Review, prezinta solutii si resurse legate de finantarea afacerii precum si de reducerea costurilor.

Conferinta va avea loc in Bucuresti, pe 26 iunie 2013, la Hotel Pullman, si va reuni antreprenori, autoritati locale si organizatii de sprijin pentru IMM-uri, atat din sectorul public, cat si din cel privat, se mentioneaza in comunicatul de presa. Participantii la eveniment pot afla mai multe despre accesarea fondurilor europene si  programe de finantare special concepute pentru IMM-uri; vor vedea perspectiva investitiilor din sectorul privat si povestile lor de success si vor avea la dispozitie studii relevante despre sectorul IMM-urilor in Romania si concluziile pentru 2013.

 

Read More