Tag Archives: Amway

Antreprenoriat Featured

De ce devin romanii antreprenori: vor sa fie propriii sefi

De ce vor romanii sa devina antreprenori? Motivatiile sunt variate, dar doua argumente ies in evidenta: sa fie independenti (a se citi “sa fiu propriul meu sef”) si, evident, perspectiva unor venituri suplimentare.

La nivel global, respondentii considera ca independenta fata de un angajator si posibilitatea de a fi propriul sef  se regasesc printre cei mai atractivi factori pentru a porni propria afacere, conform rezultatelor unui raport realizat de GFK si Amway privind antreprenoriatul la nivel global pentru anul 2014.

Cati romani aleg antreprenoriatul si pentru a scapa de actualii manageri?

Driveri

 

Barbati vs femei dpdv al atitudinii privind antreprenoriatul

Barbatii (76%) au o atitudine mai pozitiva privind antreprenoriatul comparativ cu femeile (74%).

Atitudinea fata de antreprenoriat

 Romanii sub 35 de ani au un potential antreprenorial peste media globala:

  • Sub 36 de ani: 86%
  • 35 si 49 de ani: 83%
  • Peste 50 de ani : 59

Totusi, potentialul antreprenorial in Romania este in scadere fata de anul trecut: unul din trei respondenti se imagineaza pornind propria afacere (2014: 35%; 2013: 41%).

Read More
Antreprenoriat Featured

Ce ii motiveaza pe (viitorii) antreprenori: Show me the money!

[dropcap]F[/dropcap]actorul decisiv care ii motiveaza pe romani sa ia in considerare inceperea unei afaceri proprii il constituie “perspectiva unor venituri suplimentare” (53%), mult peste media la nivel international (29%). Respondentii cu studii superioare au un potential mai ridicat pentru antreprenoriat (87%), potrivit unui raport GfK, realizat la initiativa Amway.

Grafic 1

Cele mai mari provocari si impedimente le reprezinta “obligatiile financiare care pot genera falimentul” (45%) si “pericolul crizei economice” (23%).

La nivel international, in medie, atitudinea fata de antreprenoriat este pozitiva, in proportie de 70%, in Romania, ponderea ridicandu-se la acelasi nivel.

Grafic 5

Daca analizam rezultatele pe diferite grupuri demografice, observam o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat in randul respondentilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani (79%), dar si in cazul studentilor (83%).

 

 

Read More