Economie

OUG 114 loveşte mult mai grav în firmele româneşti decât în cele străine

Săptămâna aceasta am organizat o întâlnire cu presa a liderilor Fundației Romanian Business Leaders (RBL).  M-am bucura să văd prezența a peste 20 (douăzeci!) de jurnaliști de business și specializați în teme economice. Wow.  Principalele teme ale întâlnirii au fost: cum văd liderii din business primele efecte economice ale OUG 114, după prima lună de la intrarea în vigoare care sunt cele mei afectate industrii de modificările aduse peste noapte de Ordonanța de Urgență și cum arată viziunea antreprenorilor români la început de an.

Doar cateva dintre apariţiile media: 

RBL avertizează: OUG 114 loveşte mult mai grav în firmele româneşti decât în cele străine

Romanian Business Leaders (RBL), Fundația care are în spate antreprenori şi companii româneşti,  susţine că, deşi Ordonanţa 114 a fost prezentată drept o măsură prepon­derent împotriva companiilor străine care îşi exportă profitul, în fapt, ea loveşte devastator în companiile româneşti: expunerea pe curs şi costul forţei de muncă şi al energiei, în creştere, scot în decor în special companii mici. (Ziarul Financiar)

Vicepresedinte Banca Transilvania: Declaratiile lui Valcov despre modificarea ROBOR, un inceput de dialog pe tema taxarii activelor

Declarațiile reprezentanților Guvernului cu privire la o posibilă modificarea a metodei de calcul a dobânzii ROBOR, în vederea reducerii impactului taxei “pe lacomie” asupra băncilor, arată că Guvernul este dispus să poarte un dialog pe aceasta temă, consideră vicepreședintele Bancă Transilvania, Tiberiu Moisa. De altfel, reprezentanții Romanian Business Leaders (RBL) anticipează că așa-zisa Ordonanță a taxelor (OUG 114) va avea cu totul altă formă până în 2020.  (Wall-Street.ro)

“OUG 114 va afecta în primul rând IMM-urile, nu companiile străine”

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 va afecta, cel mai mult, firmele româneşti, IMM-urile, nu companiile străine, care vor găsi, întotdeauna, soluţii pentru a face faţă prevederilor actului normativ, a afirmat, ieri, Dragoş Petrescu, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL). (Bursa)

O lună cu noua taxă a Guvernului: Firmele românești ar putea primi credit mai greu

Antreprenorii români susțin că ordonanța de urgență 114/2018, prin care statul a introdus suprataxarea băncilor, companiilor de telecomunicații și a celor din energie, afectează mediul de afaceri din România. Tiberiu Moisa , directorul general adjunct al Băncii Transilvania, a explicat în cadrul unei eveniment la care au participat mai mulți antreprenori români că accesul IMM-urilor la finanțare este dependent de profitul băncilor. (Startupcafe)

 

Din dorinta de a lua banii bancilor, Guvernul loveste tot in economie: Micile companii, cele mai afectate

Fundatia Romanian Business Leaders (RBL) a organizat, marti, o conferinta de presa pentru a prezenta, in detaliu, efectele dezastroase pe care OUG 114/2018 le va avea asupra economiei, daca va fi mentinuta in forma actuala. (Ziare.com)

Dragoș Roșca, președinte RBL: OUG 114 va arăta cu totul altfel în 2020. O decizie economic proastă nu poate să aibă perpetuitate

OUG 114 va arăta cu totul diferit în 2020, crede Dragoș Roșca, președintele asociației Romanian Business Leaders (RBL), bazându-se pe faptul că multe decizii economice cu efect negativ au ajuns să fie abolite odată ce statul a înțeles impactul acestora. (Cursdeguvernare)

RBL: Ordonanţa de Urgenţă 114 reprezintă mărul discordiei şi problemelor cu care ne confruntăm

OUG 114 va arăta cu totul diferit în 2020, crede Dragoș Roșca, președintele asociației Romanian Business Leaders (RBL), bazându-se pe faptul că multe decizii economice cu efect negativ au ajuns să fie abolite odată ce statul a înțeles impactul acestora. (Agerpres)

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Vrem orașe mai bogate? Ar trebui să începem cu următoarele patru acțiuni simple și accesibile
In apararea antreprenorilor : “Ne ocupam timpul cu asta, in loc sa ne concentram pe business”. Tu ce ai face cu 100.000 de euro in 2018?

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
De ce să îți creezi un Board of Advisors: Vino să scalezi unde visezi!

În piețele care se schimbă rapid, cu competitivitate ridicată, multe companii își creează un Board of Advisors pentru a le...

Close