Featured

Camelia Sucu: Vreau si pot! Imi place sa controlez banii pe care ii investesc

[dropcap]I[/dropcap]ntr-o tara in care doar 37.000 de femei au statutul de patron (atentie, Romania are 695.500 de firme!), antreprenoarele de talia Cameliei Sucu merita ascultate.

Camelia Sucu deruleaza afaceri in industria mobilei si in domeniul agriculturii. Ea a investit 5 milioane de euro in Piata de Gros, o locatie de 12 hectare si hale construite de circa 25.000 mp.

Medic de profesie, Camelia Sucu a povestit in emisiunea Start-Up Wall-Street  (vezi inregistrarea mai jos) cum instinctul a caracterizat-o in afaceri inca de la primii pasi pe care i-a facut in antreprenoriat in anii ’90.

Ce am invatat de la Camelia Sucu: citate de pastrat

“Competitia este esentiala pentru un intreprinzator. Competitia e un soi de adrenalina pentru noi, antreprenorii.”

“Vreau si pot! Mereu m-am ghidat dupa acest principiu de viata, chiar si in situatiile in care am fost ocupata de depasesc tot felul de probleme.”

“Afacerile din anii ’90-’00 nu insemnau doar lapte si miere. Antreprenoriatul implica atunci si foarte multe obstacole.”

“La vremea cand am intrat in zona de business nu stiam sa definesc antreprenorul si nici unde sa-l caut. Am fost aruncati intr-o competitie pentru care nu eram pregatiti. Antreprenoare am fost mai intai prin definitie. Faceam lucrurile absolut instinctual”.

“Imi plac sa controlez banii pe care ii investesc.”

“Pentru cei care vor sa acceseze fonduri europene in agricultura am urmatoarele sfaturi: sa-si faca un proiect, sa isi gaseasca un consultant care sa stie exact ce se intampla, sa nu ia primul NU ca pe ultimul. Poate ca exista prea multa birocratie, insa spre norocul nostru oamenii sunt mult mai deschisi si mai rabdatori pentru a te informa in aceasta zona.”

“Dezvoltarea unei afaceri trebuie gandita pe baza unui parteneriat cu bancile si fondurile europene, in timp ce rezervele proprii sunt pentru un implus de moment.”

“Un antreprenor instinctual se concentreaza asupra ideii si abia apoi isi face un plan de afaceri.”

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Ce vor antreprenorii: reducerea taxelor si simplificarea legislatiei
Cate firme exista in Romania: 1990-2015

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cele 6 etape ale antreprenoriatului: cum apare initiativa

[dropcap]G[/dropcap]lobal Entrepreneurship Monitor (GEM) tocmai ce a publicat un raport consistent cu 86 de pagini despre starea antreprenoriatului la nivel...

Close