Featured

Antreprenoriat social: cele 5 afaceri premiate de UniCredit si Fundatia NESsT

Castigatorii ”Competitiei pentru Intreprinderi Sociale”, editia 2015, organizata in colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Busiuness Integrated Solutions cu sprijinul Fundatiei NESsT Romania, au fost premiati cu peste 80.000 de euro, bani care vor finanta urmatoarele 5 afaceri sociale castigatoare in editia de anul acesta si alte 3 afaceri din portofoliul Fundatiei NESst.

 
Made in Rosia Montana este o afacere care ofera femeilor din Rosia Montana surse alternative de venit prin productia si comercializarea obiectelor de design vestimentar din lana. Tica Darie, un tanar antreprenor local lucreaza deja cu 30 de femei din zona, carora si-a propus, prin finantarea primita, sa le mareasca venitul lunar de la 400 de lei la 800 de lei. Planurile lui de viitor includ dezvoltarea unei linii premium de produse in colaborare cu designeri romani si extinderea retelei de distributie.

 

Woodjoy, cu sediul in Targu Mures, este o companie care produce obiecte de mobilier si jocuri din lemn pentru copii. Finantarea primita ii va ajuta sa mareasca numarul angajatilor de la 9 la 17 – persoane cu dizabilitati si din categorii sociale dezavantajate.

 

Timural_Woodjoy

 

Gradina Sociala AMURTEL din satul Poieni, judetul Buzau, se ocupa de integrarea sociala a copiilor si tinerilor aflati in centrul de plasament. Finantarea de la UniCredit ii va ajuta sa isi extinda gradina de legume, care are ca piata de desfacere peste 30 de clienti din zona urbana. Momentan gradina produce 5 tone de legume pe an si a creat deja 14 locuri de munca pentru persoanele vulnerabile din comunitate.

Gradina Amurtel

 

Asociatia Merci Charity Boutique din Bucuresti isi propune sa deschida primul concept store caritabil din Romania: Casuta Faptelor Bune. Atelierul va produce si comercializa produse provenite de la peste 50 de artisti si producatori locali, iar banii castigati vor merge catre copiii proveniti din familii defavorizate sau cu afectiuni oncologice.

 

Asociatia Phoenix Speranta din Medias, judetul Sibiu care are ca scop incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati. Cu finantarea primita vor dezvolta o intreprindere sociala care va produce si comercializa un sapun vegetal, produs la rece, care va fi distribuit pe piata HoReCa si magazinele naturiste. Atelierul va incadra in procesul de productie 6 persoane cu dizabilitati, iar banii vor merge catre sustinerea celor peste 100 de persoane aflate in prezent in grija asociatiei.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Un proiect frumos: Primul meu Business Plan – bilant de toamna
Dam de baut doar pentru atat?

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Impact Hub lanseaza un proiect de accelerare pentru antreprenori: cum te poti inscrie

Impact Hub Bucharest, unul dintre hub-urile din Capitala, lanseaza Hubcelerator si cauta antreprenori pentru programul de accelerare ce ii ghideaza...

Close