Featured

ChefExperience: am gatit curcan si pui cu bere la cuptor. Ici c’est comme ca!

Curcan si cu pui cu bere la cuptor, alaturi de cartofi dulci. Asta am gatit weekendul trecut, dupa ce am acceptat provocarea Staropramen de a ne alatura campaniei ChefXperience, care il are in centru pe chef FOA.

Am ales o reteta simpla si rapida, dar cu rezultate excelente. Pe langa ingredientele-cheie, pulpe de pui si de curcan, cartofi dulci, aveti nevoie de jumatate de sticla de bere blonda, care se toarna in vasul termorezistent plin de bunatati. Pentru un plus de savoare si fragezime a carnii, berea este un ingredient esential in bucatarie. Gustul dat de bere este savuros, un melanj intre dulce si amar. Cantitatea de bere este relativa, iar noi am reusit sa acoperim pulpele pana la jumatate cu ½ de sticla de bere. Dupa 90 de minute, am scos tava din cuptor, care a stat la foc potrivit. Delicios! Tot mai multa lume incepe sa consume kale. Noi le adoram! Asa ca salata aleasa de Nico a inclus si kalele, “leguma vedeta a momentului”.

Dar va invit sa urmariti in materialul VIDEO de mai jos ce anume contine reteta noastra si cum ne-am pregatit. De asemenea, sunt curios ce parere aveti despre regula numarul 1 din bucataria noastra: Ici c’est comme ca!

 

In cele 90 de minute in care carnea de pui si de curcan au luat in cuptor din aromele berii si ale usturoiului, am avut timp sa pregatim o salata simpla, cu rosii Torito, kale, avocado si parmezan. Cina noastra s-a potrivit perfect cu berea blonda Staropramen, aceeasi care a rumenit si a dat savoare carnii si cartofilor dulci. Mai mult, credem ca acest tip de carne merge perfect cu o bere alaturi.

Cam acesta este rezultatul final!

Suntem curiosi ce opinie are chef FOA despre reteta noastra. De ce tocmai el? Pai, campania ChefXperience, creata de Staropramen, il are in centru pe chef FOA. Incepand cu data de 16 noiembrie, a fost lansata o aplicatie de Facebook in care chef Foa ii invata pe utilizatori cum sa gateasca cu cele patru sortimente de Staropramen (Staro Blonda, Staro Dark, Staro Granat si Staro Nefiltrata). Practic, prin intermediul aplicatiei, userul poate sa intervina activ pe Facebook, sa-i amestece in oala/ sa-i taie ceapa/ sa-i alea un condiment lui chef FOA. Va invit sa intrati in aplicatia de pe Facebook sa aflati mai mule despre potrivirea dintre berea blonda si mancare. Puteti gati cu Chef Foa prin intermediul video-urilor interactive. Noi am gatit cu Staro Blonda, iar in aceasta provocare vor participa inca 3 perechi de oameni faini din media si comunicare.

Pofta buna!

Nico&Clau

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Modelul de succes la Brasov, episodul IV: ce trebuie facut pentru a stimula invatamantul profesional
Un proiect frumos: Primul meu Business Plan – bilant de toamna

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cititul este sanatos. Sustin Bookster, biblioteca pentru angajatii din Romania

5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala...

Close