Tag Archives: urmeaza-ti pasiunea

Featured

The Monday VIDEO: The Green pot, o afacere din pasiune

[dropcap]I[/dropcap]n fiecare luni, la rubrica “The Monday VIDEO”, discutam un filmulet de interes pentru antreprenori si pentru angajatii care aspira la un traseu antreprenorial. Video-ul de saptamana aceasta este opera celui mai pasionat antreprenor pe care il cunosc: Serban Ciusca, un ambasador al pasiunilor. El a creat, practic, o miscare sociala: “Urmeaza-ti pasiunea!”. Motto-ul proiectului sau este elocvent: “Ai avut o pasiune? Redescoper-o! Ai o pasiune? Aloca-i mai mult timp! N-ai o pasiune? Cauta-ti-o, e in tine!”, iar numele lui Serban este strans legat de tot ce inseamna “pasiune”, cel putin Google ne confirma asta! 🙂

Am observat ca “pasiune” este un cuvant nelipsit din aproape orice interviu luat antreprenorilor. Unii cercetatori afirma ca in cazul antreprenorilor, pasiunea este apropiata de iubire si mai concret, pasiunea este de multe ori pusa “in legatura cu unitate, tenacitate, dorinta de a lucra ore suplimentare si persistenta in fata obstacolelor (vezi studiul O poveste despre pasiune: Copilul meu sau locul meu de munca?).

Materialul de mai jos, propus la “The Monday VIDEO”, ne arata ca pasiunea alimenteaza motivația in munca și poate oferi sensul muncii  de zi cu zi. Antreprenorul pasionat este aici Silvia Tomaschek, care s-a indreptat catre ce-i place sa faca dupa ani buni in corporatii ca UPC, UniCredit, BCR sau Orange: ea a creat atelierul The Green pot – unde ne arata ca dovlecii “infricosatori” pot fi imblanziti de copii … cu flori!

Il citez pe Serban Ciusca si inchei cu …“Regia, filmul, va rog!” 🙂

Read More