Tag Archives: Tinutul Conacelor

Economie Featured

Covasna, pur si simplu fabulous: patru tipuri de turism cu potential de crestere

Tinutul Conacelor – asa se mai numeste judetul Covasna, zona in care se afla peste 160 de conace. Poate ca am putea considera zona un fel de “Valea Loarei” a Romaniei. Daca nu stiati, cele mai cunoscute castele si conace sunt: Castelul contelui Kalnoky de la Miclosoara, Castelul contelui Mikes de la Zabala, Castelul Daniel de la Talisoara, conacele vechi din Bicfalau si Cernat.

De altfel, o figura foarte importanta a judetului este contele Tibor Kalnoki, bunul prieten al Printului Charles.

Iar daca ideea de relaxare intr-un castel sau conac ori nu va atrage, puteti merge la SPA, in judet fiind peste 1.000 de izvoare minerale. Sau puteti sa faceti cursuri de echitatie, drumetii, trecking, merge cu bicicleta, pescuit,vanatorie, ski. Ori vizite la mestesugari specializati in tesatorie, fierarit, morarit, pastorit, prelucrearea lemnului. Puteti sa incercati si preparatele traditionale (paine cu cartofi, kürtőskalács, taitei de casa, palinca de prune, turta dulce).

covasna2

Mai exact, zona se bucura de patru tipuri de turism. Toate cele patru tipuri de turism active in Covasna sunt in atentia proiectelor pe care Guvernul le are in lucru.

  1. Balnear: Statiunea Covasna, Baile Sugas, Hatuica, Baile Balvanyos
  2. Rural: pensiuni agroturistice Ghelinta, Bicfalau, Cernat, Arcus
  3. Activ: in imprejurimile statiunilor turistice, precum si in Reci, Comandau
  4. Business – in hotelurile de 4 stele din statiunea Covasna si Balvanyos

Anul trecut judetul a atras 97.422 de turisti, cu 10% mai mult fata de 2014, iar anul acesta numarul ar putea creste chiar si pana la 20%. Doua treimi din acesi turisti au fost cazati au ales sa se cazeze in statiunea Covasna.

covasna3

Despre toate acestea am vorbit la “Covasna, pur si simplu fabulous”, un eveniment organizat de Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna si Asociatia Travel Focus, condusa de Razvan Pascu.

In cadrul evenimentului Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna a lansat www.ViziteazaCovasna.ro, pagina web de promovare turistica a zone, dar si 10 pachete turistice impartite in trei teme: SPA si relaxare, Pe urmele nobililor si weekend la castel.

Mai multe detalii despre proiectul “Viziteaza Covasna” si despre interventia mea, puteti afla in articolele Agerpres, EVZ si Wall-Street.ro.

 

Read More