Tag Archives: tendinte antreprenoriat

Antreprenoriat Featured

Mega-tendinta: intarirea spiritului antreprenorial

Intarirea spiritului antreprenorial se numara printre cele sase mega-tendinte care redefinesc lumea in care traim identificate de EY, alaturi de convergenta digitala, crearea unei piete globale, cresterea cererii de resurse globale, redefinirea domeniului sanatatii si urbanizarea

Antreprenoriatul “de impact”

 
Cresterea si prosperitatea economica, precum si maturizarea rapida a economiilor raman dependente in mare masura de activitatea antreprenoriala. Chiar daca o parte din activitatea antreprenoriala de la nivel global este inca motivata de necesitate, antreprenoriatul “de impact”, odinioara concentrat in pietele mature, devine acum un motor esential de expansiune economica in pietele cu crestere rapida. In unele cazuri, acesti intreprinzatori infiinteaza companii inovatoare si scalabile, care capitalizeaza nevoile locale si inspira si alti antreprenori.

ey-megatrends-2015

Aspecte cheie ale acestei mega-tendinte:

  • Motorul activitatii antreprenoriale in pietele cu crestere rapida se deplaseaza de la necesitate la oportunitate.

 

  • Antreprenorii de impact vor continua sa infiinteze afaceri cu caracter transformational, atat in pietele cu crestere rapida, cat si in cele mature.

 

  • Noul profil al antreprenorului la nivel global este mai degraba tanar si/sau de gen feminin; Aproape 50% din antreprenorii din lume au intre 25 si 44 de ani; aproximativ 126 de milioane de femei lanseaza sau conduce o companie in 67 de tari din lumea intreaga.

 

  • Se dezvolta din ce in ce mai multe medii care sustin cresterile de tip antreprenorial, prin accesul la finantare, reglementare si fiscalitate adecvate, prin sistemul de educatie si prin sprijinirea dezvoltarii culturii antreprenoriale.

 

  • Accesul la finantare ramane cel mai mare obstacol.

 

Read More