Tag Archives: Societatea pentru Libertate Individuala

Economie Featured

Economy Works: diferenta intre vorbarie si argumente rationale

[dropcap]A[/dropcap]nul trecut, pe vremea asta, mi-am petrecut ca membru al juriului o zi de sambata alaturi de cativa liceeni interesati de mecanismele unei piete si societati libere in cadrul unui proiect care seamana cu o veritabila olimpiada de economie: Economy Works.

Vestea buna este ca Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) organizeaza, pentru al treilea an consecutiv, Economy Works, concursul care face diferenta intre vorbarie si argumente rationale.

Competitia se adreseaza elevilor de liceu pasionati de economie, care isi pot folosi cunostintele pentru a castiga premii in bani, excursii la scoli de vara in Germania si Statele Unite, dar si o bursa integrala de studiu in cadrul Universitatii Romano-Americana.

Economy  Works  este  un  concurs  destinat  elevilor  de  liceu  si  face  parte  dintr-o  campanie  de  e-learning menita sa prezinta  elevilor  notiuni de baza de economie  si economie politica  si  sa-i ajute sa inteleaga  mai bine mecanismele  unei piete  si  societati  libere. In  cadrul  acestui  proiect a  inceput dezvoltarea  unei  baze  cuprinzatoare  de  texte, videoclipuri, benzi  desenate  si  materiale  audio  care trateaza subiecte economice diverse.

Peste 400 de  elevi  au  participat  la  editiile  anterioare  ale  concursului  Economy  Works, iar organizatorii anticipeaza un numar mare de concurenti si pentru acest an.

Concursul se va desfasura in perioada 1 aprilie – 26 mai 2013. Valoarea totala a premiilor pentru aceasta editie se ridica la peste 3000 de euro.

Elevii care doresc sa participe la concurs se pot inscrie pe siteul www.economyworks.ro.

 

Read More