Tag Archives: sistemul sanitar

Economie Featured

#Colectiv. Ce ironie: reforma sanatatii, dupa 4 ani

Noiembrie 2015: pacienti de la #Colectiv sunt trimisi in Olanda

Ianuarie 2012: la presiunea strazii (va amintiti protestele din strada?/demisia si intoarcerea lui Arafat?), pica modelul olandez propus pentru reformarea sistemului de sanatate din RO. Proiectul propunea privatizarea sistemului sanitar. Practic, modelul olandez fusese luat in calcul de autoritatile romane care lucrasera la noua Lege a Sanatatii, insa ideea a picat in urma protestelor din ianuarie 2012.

Va las pe voi sa trageti o concluzie.

————————————————

Eu, unul, sunt pentru privat 100%, pentru o schimbare radicala, dar imposibila la cum arata negocierile (politice si de putere) intre guvernanti si “bunul national”. Ca multi altii, si eu platesc de trei ori pentru servicii de sanatate (contributii la sanatate, abonament la servicii medicale private si “atentii” date medicilor dintr-un spital de stat), asa ca este esential sa stiu care va fi ponderea sectorului privat in domeniul sanitar.

Pacat de medicii senzational de buni, pasionati si implicati in toate actiunile post #Colectiv. Pacat si de mediul privat, care se poate implica si mai mult daca este lasat (mai) liber. Fiindca a venit vorba, stiai ca Regina Maria a evacuat impreuna cu Intermedicas un al treilea pacient catre spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel?

Catalin Mircea Ilnitchi de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca a fost evacuat aerian ieri, in jurul orei 13:00. Pacientul a fost internat in seara zilei de 30 octombrie 2015, in urma incidentului din clubul Colectiv. Acesta prezenta arsuri termice pe aproximativ 25% din suprafata corpului, insa au fost deosebit de afecati plamanii si caile respiratorii.

Read More