Tag Archives: mobile banking ing

Featured

O conversatie despre inovatie cu Robert Anghel – Head of Mobile Strategy@ING Bank

Robert Anghel lucreaza la ING Bank de doi ani de zile, dupa alti patru ani in care a fost Online Sales and Care Manager la Orange. Aici coordoneaza si dezvolta toate proiectele care au legatura cu mobile shopping-ul, platile mobile si wallet-ul mobil de la ING Bank Romania.

Din conversatia de 30′ cu Robert Anghel de la WALL-STREET 360 am aflat ca  multe inovatii vor fi implementate in mobile banking, inclusiv pentru cei 600.000 de utilizatori activi de Internet Banking ai ING Bank.

Fac parte dintr-o organizatie in care inovatia se intampla nativ. Ralph Hamers, CEO al ING Group, a fost recent la Bucuresti si a avut o intalnire cu angajatii bancii. Ne-a intrebat ce caracterizeaza organizatia noastra. Am identificat doua lucruri: simplitatea organizatiei – cat de usor ne miscam intre intre noi – si componenta inovatiei.

Si eu l-am intalnit pe Ralph Hamers, CEO al ING Group, aflat in vizita la Bucuresti. Am remarcat ca priveste realist industria tehnologica. “Am fost in Sillicon Valley sa discut cu mai multi investitori care vor sa schimbe banking-ul prin tot felul de inovatii disruptive. Am luat cina cu ei pentru a afla cum vor sa transforme o inovatie tehnologica intr-o institutie similara unei banci”, afirma Ralph Hamers.

Era vara anului trecut cand olandezul a decis sa caute in America explicatii si raspunsuri la intrebarea “Cum pot sa se influenteze reciproc sistemul bancar si tehnologia?”. Atat de mult il preocupa Internetul si mobile banking-ul pe CEO-ul olandez incat a revenit in Sillicon Valley, locul de nastere al gigantilor IT, in luna februarie a acestui an. “Da, firmele din tehnologie, precum Google sau Apple, sunt competitorii nostri. De asemenea, observ idei si modele de business foarte bune, ceea ce ma face sa cred ca institutiile non-bancare si start-up-urile pot deveni rapid concurenti directi ai bancilor traditionale”.

Discutia integrala cu Robert Anghel, pentru cei care au rabdare, in fragmentul de mai jos:


Broadcast live streaming video on Ustream

Read More