Tag Archives: Maastricht School of Management

Featured

Un proiect de educatie/saptamana: eMag Academy

[dropcap]V[/dropcap]oi prezenta saptamanal pe blog cate un program de educatie relevant pentru comunitatea de business, dar mai ales pentru angajati si antreprenori, pentru ca educatia reprezinta un proiect pe care ar trebui sa ni-l asumam fiecare individual.

Proiectul din aceasta saptamana ii are ca actori principali pe cei de la eMag si pe Maastricht School of Management si se numeste eMag Academy.

Un comunicat sec ne spune ca eMag  investeste in dezvoltarea industriei de e-commerce inaugurand primul MBA de business online din Romania, in cadrul caruia vor preda profesori romani si straini, specialisti in principalele verticale ale afacerilor online. Programul va fi destinat in prima faza doar angajatilor eMag, insa in planurile retailerului online se numara si deschiderea acestuia catre public si parteneriate cu principalele institutii de invatamant superior.

“Online-ul a avut o evolutie foarte buna in ultimii ani in Romania insa, pentru a duce lucrurile la urmatorul nivel, avem nevoie de know-how si de cat mai multi specialisti in industrie”, spune Iulian Stanciu, general manager eMag.

eMag Academy a reprezentat o investitie de 500.000 de euro, fiind cel mai mare proiect de training al unei companii romanesti.

Un articol mai amplu, scris de Alex Goaga, ne dezvaluie mai multe motivatii si contextul acestui proiect de educatie.

 

Read More
Antreprenoriat Featured

MSM + Ratiu = Un MBA orientat spre antreprenoriat

[dropcap]O[/dropcap] premiera pe piata MBA-urilor din Romania: Pilkington-Ratiu Business School si Maastricht School of Management, doua scoli de business tinere, care tocmai ce au oferit diplomele primului val de absolventi, au fuzionat.

Scoala rezultata in urma fuziunii – MSM-Ratiu – se adreseaza managerilor din multinationale si antreprenorilor. Declaratiile din comunicatul de presa transmis presei de business astazi arata ca scoala formata prin “mariajul” celor doi jucatori se va adresa mai ales celor cu spirit antreprenorial.

 „Ne dorim sa facem un program care sa nu iasa in fata prin cat de international este prin abordare si prin oamenii care predau, ci, din contra, prin cat de relevant este pentru Romania si pentru realitatile prin care trecem si mai ales pentru unde vrem sa ajungem”, a declarat Dora Surugiu (foto), managing director.

Profesorii noii scoli de business sunt, pe de o parte, manageri si antreprenori care conduc business-uri in Europa Centrala si de Est, iar, pe de alta parte, sunt profesori de la scoli de afaceri renumite precum Harvard si INSEAD. Ei vor imbina teoria si informatia necesare intelegerii in ansamblu a unui business cu studii de caz specifice unei economii emergente.

 

„Ne preocupa acele deprinderi si cunostinte care sa ii ajute pe cursantii nostri sa schimbe lucrurile in jurul lor, devenind afaceristi, dar si oameni mai buni. Ei sunt oamenii care fac tranzitia intre Romania de astazi, asa cum o stim, si Romania de maine, asa cum ne-o imaginam. Ne dorim un MBA cu manecile suflecate, care sa se ia la tranta cu toate provocarile pe care le presupune mediul de afaceri local si regional”, a explicat Sergiu Negut, Associate Dean – Entrepreneurial Growth.

 

Read More