Tag Archives: Levente Bara Supremia

Antreprenoriat Featured

Antreprenorul Levente Hugo Bara – Supremia reprezinta Romania in finala Entrepreneur Of The Year

[Update] Antreprenorul australian Manny Stul, presedinte si Co-CEO al companiei Moose Enterprise, a fost ales Antreprenorul Anului 2016. Nascut in lagar in Polonia, la 3 luni isi pierde parintii, iar astazi detine a sasea cea mai mare companie de jucării din lume.

Cea de-a saisprezecea editie a forumului EY World Entrepreneur Of The Year a avut loc la Monte Carlo si s-a incheiat duminica, 12 iunie 2016. Romania a fost reprezentata in competitie de Levente Hugo Bara, Director General Supremia Grup si castigatorul titlului EY Entrepreneur Of The Year 2015 in Romania. 55 de antreprenori calificati din 49 de tari vor concura pentru marele premiu care va fi anuntat in cadrul ceremoniei de premiere din 11 iunie.

Levente Hugo Bara conduce o afacere de 50 milioane EUR, dezvoltata de antreprenorul roman in Alba Iulia, incepand cu anul 2000. In cei 16 ani de activitate, Supremia Grup a devenit jucatorul numarul unu al pietei de ingrediente alimentare din Romania si unul dintre jucatorii importanti la nivelul pietei europene. Grupul are peste 300 de angajati, exporta pe 4 continente si achizitioneaza materie prima din 80 de tari.

“Vreau sa fiu primul antreprenor care aduce in Romania acest premiu valoros. Merg la Monte Carlo cu o poveste de viata si de business prin care imi doresc sa ii inspir pe tinerii antreprenori sa persevereze si sa aiba curajul sa depaseasca orice obstacole,” a spus Levente Hugo Bara, Director General Supremia Grup, la lansarea celei de a treia editii nationale a competitiei EY Entrepreneur Of The Year in Romania.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania: “Forumul EY de la Monte Carlo reprezinta in primul rand recunoasterea excelentei antreprenoriale. De aceea suntem onorati sa avem pentru al doilea an consecutiv un antreprenor roman care va concura pentru marele premiu World Entrepreneur Of The Year. Levente va fi sustinut in finala mondiala de una dintre cele mai numeroase delegatii nationale, alcatuita din oameni de afaceri romani de top si de echipa EY Romania. Ii uram mult succes!”

Premiul EY World Entrepreneur Of The Year 2016 se va acorda pe baza a sase criterii, definite astfel incat fiecare candidat sa aiba sanse egale in competitie: spirit antreprenorial, performanta financiara, viziune strategica, impact in comunitate, capacitate de inovatie si integritate personala. Juriul independent va fi prezidat de Rebecca MacDonald – Just Energy Group (Canada).

Printre castigatorii anteriori ai prestigiosului titlu World Entrepreneur Of The Year se numara: Mohed Altrad – CEO Altrad Group (Franta); Uday Kotak – Vice-Presedinte si Managing Director Kotak Mahindra Bank Limited (India); Hamdi Ulukaya – Fondator si CEO Chobani Inc. (SUA) si Guy Laliberté, Fondator si CEO, Cirque du Soleil (Canada).

Alaturi de ceremonia de premiere, programul din acest an al finalei mondiale include un summit dedicat afacerilor de familie, un summit axat pe tema finantarii prin pietele de capital si alte evenimente de interes pentru antreprenori, reprezentanti ai guvernelor si lideri de business.

Una dintre intrebarile la care invitatii forumului din acest an vor fi invitati sa raspunda este: “Evenimentele de natura disruptiva va pot scoate din joc sau sunt o sursa de inspiratie pentru noi modalitati de crestere?”. Participantii vor avea oportunitatea de a impartasi idei, de a dezbate modele traditionale de business si de a descoperi impreuna noi oportunitati de a traversa un mediu de afaceri aflat in continua transformare si de a genera crestere.

Read More
Antreprenoriat Featured

El poate deveni in 2016 antrepenorul anului din intreaga lume: 5 lucruri de stiut

Foarte multi antreprenori au fost prezenti la finala competitiei EY World Entrepreneur Of The Year de ieri seara. Doar unul ar putea deveni in 2016 antrepreprenorul anului din intreaga lume in finala de la Monte Carlo: Levente Hugo Bara.

Levente Hugo Bara, omul de afaceri din spatele producatorului de condimente Supremia Grup, a fost desemnat aseara, in cadrul unei ceremonii de gala, castigatorul competitiei EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2015. Antreprenorul a concurat alaturi de alti 47 lideri de business in cadrul programului organizat de EY Romania si va reprezenta tara noastra in finala mondiala EY World Entrepreneur Of The Year, unde va intra in competitie alaturi de antreprenori din peste 60 de tari.

5 lucruri despre Supremia Grup

CRESTERE „CONDIMENTATA” in 15 ani. Supremia Grup este cel mai mare jucator din piata de ingrediente alimentare din Romania si unul dintre jucatorii importanti la nivelul pietei europene. Grupul a fost infiintat in anul 2000 cu capital integral romanesc si este detinut de sotii Levente si Mihaela Bara din Alba Iulia.

FOCUS PE EXPORT. Grupul are 280 angajati, exporta pe 4 continente si achizitioneaza materie prima din 80 de tari.

VENITURI IN CRESTERE. Cifra de afaceri a atins deja 35 milioane de euro in 2015, Levente Hugo Bara estimand o cifra de afaceri de 38 milioane de euro pana la sfarsitul anului. Spre comparatie, cifra de afaceri a grupului a fost de 24 mil. euro in 2010,  cu un an inaintea deschiderii fabricii din Alba Iulia.

SPRIJIN DE LA PRIMARIE. In anul 2011 au fost investite alte 11 milioane de euro in fabrica de condimente Supremia, pe un teren de 50.000 de metri patrati pus la dispozitie de Primaria Alba Iulia, care ulterior a fost achizitionat. Practic, aceasta a fost prima investitie inaugurata in zona de dezvoltare a municipiului, zona creata de administratia locala pentru atragerea de investitori.

FINANTARE BANCARA. Raiffeisen Bank Romania a finantat cu aproape 7 milioane de euro investitia grupului Supremia din Alba Iulia intr-o noua fabrica de ingrediente alimentare.

Fabrica de ingrediente alimentare a fost construita pe un teren de 50.000 de mp si este dotata cu o linie automatizata de dozare si ambalare pentru condimente si sosuri, laborator uzinal pentru probarea calitatii produselor, cea mai moderna moara criogenica din Sud-Estul Europei si un centru de cercetare-dezvoltare.

Finalistii EY Entrepreneur Of The Year

 

  • Levente Hugo Bara, Supremia Grup
  • Vasile Armenean, Betty Ice
  • Doina Cepalis, Te-Rox Prod
  • Philip Cox, Cramele Recas
  • Florin Madar, Temad Grup
  • Marinela si Ion Dragoi, Pet Star Holding

 

Read More