Tag Archives: inventar

Featured

O lista cu rezolutii? Mai degraba un inventar

[dropcap]C[/dropcap]u vreo 10 ani in urma, inainte sa faci cumparaturile importante doar la mall, cautai darurile prin pravalii ori prin piete. Ti se intampla uneori sa vezi o vitrina ademenitoare si sa incerci sa intri in magazin. O instiintare pusa pe geam sau doar o vorba grabita a negustorului te avertiza mai mult sau mai putin respingator: “Ziua de inventar”. In graba cautarii unui cadou pesemne ca iti era mai greu sa accepti ca vine un moment in viata unei intreprinderi cand trebuie sa faca un inventar. (Incerc sa-mi imaginez cat de anevoios este acest proces pentru o librarie!)

Stii din ultimii ani pe propria piele ca foarte multe rezolutii pentru noul an nu sunt duse la capat. Cunosti mai bine decat mine cat de realiste au fost scopurile si asteptarile acelor rezolutii si cum ti-ai stabilit obiectivele. Iti amintesti, cu siguranta, cum ti-ai creionat obiectivele pe care le-ai atins in cele din urma. Dar mai tii minte cum erai in urma cu 12 luni, la inceputul lui 2013?

Ai mai multa incredere in tine acum? Esti mai educat(a) fata de acum un an? Esti mai bun(a) cu cei de langa tine? Cum arata forma ta fizica?

Rezolutiile de Anul Nou sunt indeplinite rar, asa ca poate este mai sanatos un inventar a ceea ce esti, o unealta care sa masoare ce ai construit pentru tine in ultimul an. Caramida cu caramida. Cred ca inainte sa ne bucuram de elanul formidabil pentru noul an, ne este mai util un registru cu propriile obiecte de inventar descrise cantitativ si valoric. Ia-ti “o zi de inventar” (sau mai multe) inainte de a reveni din vacanta!

Sursa foto: Carturesti

Read More