Tag Archives: fondator supremia

Antreprenoriat Featured

Antreprenorul Levente Hugo Bara – Supremia reprezinta Romania in finala Entrepreneur Of The Year

[Update] Antreprenorul australian Manny Stul, presedinte si Co-CEO al companiei Moose Enterprise, a fost ales Antreprenorul Anului 2016. Nascut in lagar in Polonia, la 3 luni isi pierde parintii, iar astazi detine a sasea cea mai mare companie de jucării din lume.

Cea de-a saisprezecea editie a forumului EY World Entrepreneur Of The Year a avut loc la Monte Carlo si s-a incheiat duminica, 12 iunie 2016. Romania a fost reprezentata in competitie de Levente Hugo Bara, Director General Supremia Grup si castigatorul titlului EY Entrepreneur Of The Year 2015 in Romania. 55 de antreprenori calificati din 49 de tari vor concura pentru marele premiu care va fi anuntat in cadrul ceremoniei de premiere din 11 iunie.

Levente Hugo Bara conduce o afacere de 50 milioane EUR, dezvoltata de antreprenorul roman in Alba Iulia, incepand cu anul 2000. In cei 16 ani de activitate, Supremia Grup a devenit jucatorul numarul unu al pietei de ingrediente alimentare din Romania si unul dintre jucatorii importanti la nivelul pietei europene. Grupul are peste 300 de angajati, exporta pe 4 continente si achizitioneaza materie prima din 80 de tari.

“Vreau sa fiu primul antreprenor care aduce in Romania acest premiu valoros. Merg la Monte Carlo cu o poveste de viata si de business prin care imi doresc sa ii inspir pe tinerii antreprenori sa persevereze si sa aiba curajul sa depaseasca orice obstacole,” a spus Levente Hugo Bara, Director General Supremia Grup, la lansarea celei de a treia editii nationale a competitiei EY Entrepreneur Of The Year in Romania.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania: “Forumul EY de la Monte Carlo reprezinta in primul rand recunoasterea excelentei antreprenoriale. De aceea suntem onorati sa avem pentru al doilea an consecutiv un antreprenor roman care va concura pentru marele premiu World Entrepreneur Of The Year. Levente va fi sustinut in finala mondiala de una dintre cele mai numeroase delegatii nationale, alcatuita din oameni de afaceri romani de top si de echipa EY Romania. Ii uram mult succes!”

Premiul EY World Entrepreneur Of The Year 2016 se va acorda pe baza a sase criterii, definite astfel incat fiecare candidat sa aiba sanse egale in competitie: spirit antreprenorial, performanta financiara, viziune strategica, impact in comunitate, capacitate de inovatie si integritate personala. Juriul independent va fi prezidat de Rebecca MacDonald – Just Energy Group (Canada).

Printre castigatorii anteriori ai prestigiosului titlu World Entrepreneur Of The Year se numara: Mohed Altrad – CEO Altrad Group (Franta); Uday Kotak – Vice-Presedinte si Managing Director Kotak Mahindra Bank Limited (India); Hamdi Ulukaya – Fondator si CEO Chobani Inc. (SUA) si Guy Laliberté, Fondator si CEO, Cirque du Soleil (Canada).

Alaturi de ceremonia de premiere, programul din acest an al finalei mondiale include un summit dedicat afacerilor de familie, un summit axat pe tema finantarii prin pietele de capital si alte evenimente de interes pentru antreprenori, reprezentanti ai guvernelor si lideri de business.

Una dintre intrebarile la care invitatii forumului din acest an vor fi invitati sa raspunda este: “Evenimentele de natura disruptiva va pot scoate din joc sau sunt o sursa de inspiratie pentru noi modalitati de crestere?”. Participantii vor avea oportunitatea de a impartasi idei, de a dezbate modele traditionale de business si de a descoperi impreuna noi oportunitati de a traversa un mediu de afaceri aflat in continua transformare si de a genera crestere.

Read More