Tag Archives: finantari imm 2017

Featured

Finantari 2017: ce proiecte sunt disponibile pentru firme

Finantari pentru IMM-uri: anul acesta sunt disponibile finantari atat pentru intreprinderile existente, cat si pentru start-up-urile cu sediul in mediul urban si rural.

Antreprenorii care vizeaza linia adresata microintreprinderilor din mediul urban, finantate de Programul Operational Regional (POR), isi pot depune proiectele pana la 27 aprilie 2017, cu posibilitatea de a accesa sume intre 25.000 si 200.000 de euro, cu o minima contributie de 10%.

Specialistii Business Teorema atrag atentia ca, incepand cu februarie, se deschide o noua linie de finantare adresata IMM-urilor, valoarea proiectelor fiind intre 200.000 si un milion de euro, cu o contributie de cel putin 30%.

De asemenea, luna martie aduce deschiderea liniei de finantare destinata incubatoarelor de afaceri, respectiv a structurilor gestionate de un administrator, care permit unor start-up-uri sa isi desfasoare activitatile la comun, impartindu-si costurile administrative asemenea unui hub.

Finantari IMM-uri: 2017 aduce finantari pentru start-up-uri si in cadrul programului Romania Start-Up Plus, finantat prin Programul Operational Capital Uman (POCU). Intr-o prima faza, in cadrul acestui program vor fi selectati administratorii fondurilor, respectiv intermediarii intre autoritatile statului si antreprenori, acestia depunandu-si deja proiectele in 2016.

Antreprenorii selectati vor primi finantarea in doua transe de cate 75%, respectiv 25% din valoarea planului de afaceri aprobat. Cea de-a doua transa se va acorda numai dupa ce antreprenorul va face dovada ca a obtinut venituri in valoare de cel putin 30% din valoarea proiectului. Tinta asumata de Guvernul Romaniei pentru acest program este de 1.500 de intreprinderi nou-infiintate si 2.000 de locuri de munca create.

Finantari IMM 2017

Antreprenorii care vizeaza oportunitatile din mediul rural pot primi o subventie prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) de 50.000 de euro sau chiar 70.000 de euro in cazul investitiilor in agroturism, cu o contributie de 0%, fiind admise la finantare si start-up-uri.

Read More