Tag Archives: Crazy Beach

Featured

Cina perfecta pentru vara anului 2015: ingrediente necesare

Am redescoperit marea in urma mai multor seri faine din aceasta vara. “Dinner in the Sand”, una dintre serile de tinut minte din 2014, a avut loc la finalul lunii august, la invitatia Dunhill Special Reserve.

Fie ca pregatesti o masa cu prietenii, o cina in familie sau un eveniment intim cu persoana iubita, iti recomand un loc cu vedere la mare pentru a ramane cu amintiri unice. Mai mult, cum ar fi ca totul sa se intample chiar pe plaja, la doi pasi de apa marii?

dinnerinthesandmamaia

Inspirat din experienta “Dinner in the Sand”, iti propun in cele ce urmeaza sase ingrediente necesare pentru pregatirea unui astfel de moment. Eu, unul, o sa incerc ceva similar si anul viitor, poate chiar o cina romantica in nisip pregatita doar de mine. 🙂

 Evident, locul trebuie sa fie special! 🙂

Sunt multe locuri pe litoral  in care poti incerca o cina in nisip alaturi de cei dragi. Spre exemplu, noi am descoperit anul acesta nordul statiunii Neptun, aproape de cherhanaua “Popasul Pescarilor”. Acolo poti inopta linistit cu cortul. De asemenea, ne-am simtit formidabil la taverna Seven Islands din Ligia (Lefkada). Insa, “Dinner in the Sand”, care a avut loc la Crazy Beach, situata in nordul statiunii Mamaia, ramane cea mai faina experienta culinara de pe plaja de anul acesta!

 Comesenii potriviti si “de gasca”

Cele patru ore au trecut repede mai ales datorita oamenilor simpatici care au fost alaturi de noi la “Dinner in the Sand”: Cezar Ionascu (domnideromania.ro), Alina Melescanu (Ogilvy PR), Diana Enciu si Alina Tanasa (www.fabulousmuses.net), Blogu lu’ otrava, Dragos George, Cristina Mazilu si Razvan Jurca (vinsiplec.winespot.ro).

 Muzica

Atmosfera de la “Dinner in the Sand” nu ar fi fost posibila fara muzica live de chitara, in surdina, care acompania fiecare fel de mancare servit.

muzica

 Vinul

Seara a inceput cu un rose Bendis Brut, un spumant elegant vinificat din Pinot Noir, iar felul principal a fost acompaniat cu un Sauvignon Blanc Saint Clair Wairau Reserve, din Noua Zeelanda. Steak-ul a fost servit cu Chateau Picampeau, Bordeaux, iar desertul s-a potrivit de minune cu cel mai bun vin de porto pe care l-am baut pana acum, Dalva Porto Tawny.

porto

Povestea mancarii si a bauturii

Povestea mancarii si a bauturii este cel mai sofisticat ingredient al unei cine perfecte. Sa afli istoricul fiecarui fel de mancare in timp ce servesti cina ramane cea mai placuta parte a povestii unei seri de vis. De la file-ul de cod din Alaska pana la Tortello facut la mana si pesto-ul Adriatic din busuioc proaspat din gradina, povestile spuse de chef  Tudor Constantinescu au reprezentat cel mai bun continut care poate sa asiste o cina speciala. Rolul somelierului Sergiu Nedelea a fost savuros in egala masura.

tudorconstantinescu

Desertul&cuvintele care descriu mancarea

Ma opresc inaintea desertului de cele mai multe ori (mai ales la cina!), chiar daca tentatia este mare. La “Dinner in the Sand” mi-a fost imposibil sa refuz urmatorul desert: “bicicleta de epoca facuta din pandispan si crema de casa, crocante de ciocolata cu fistic din Bronte si sos de mango”. Atentia la detalii si arta folosirii cuvintelor sunt esentiale pentru a obtine o cina vrednic de tinut minte.

 

Read More