Tag Archives: Costin Borc ministru

Uncategorized

Costin Borc, fost secretar personal al lui Corneliu Coposu, sef de multinationala: “Am pierdut respectul pentru banul muncit din greu”

Costin Borc, propus vicepremier si ministru al Economiei, Comertului si Turismului, lucreaza de 15 ani pentru producatorul de materiale de constructii Lafarge (in prezent, CRH), si este fostul sef de cancelarie al premierului Radu Vasile si fostul secretar personal al lui Corneliu Coposu.
“Gratie lui Costin Borc, secretarul sau personal si bunul meu prieten, am avut sansa multor intilniri la ceas de seara, a unor conversatii pe care nu le voi uita vreodata”, scria Vladimir Tismaneanu, pe blogul sau.

costin-borc-vladimir-tismaneanu-corneliu-coposu

(foto: tismaneanu.wordpress.com)

Costin Borc are o ampla experienta profesionala internationala, lucrand pana acum in Statele Unite, Romania, Franta si Serbia.

 

Costin Borc si-a inceput activitatea in cadrul grupului Lafarge in Statele Unite ale Americii, dupa care a condus timp de 4 ani activitatea de agregate si betoane din Romania. La 1 aprilie 2006, Costin Borc era avansat in conducerea grupului, parasind atunci Romania pentru functia de Director Regional de Dezvoltare si Strategie pe activitatea de ciment.

 

Costin Borc detine un doctorat in Economie – specializarea macro-economie de la Universitatea din Wisconsin, Madison si este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, cu specializarea in Energetica.

 

Ce crede Costin Borc despre economie: Romania este, fara indoiala, una dintre cele mai bogate tari din Europa si cu un potential de dezvoltare urias atat din punct de vedere al agriculturii, dar si industrial, insa unul dintre motivele pentru care astazi nu valorificam acest avantaj si pentru care suntem mult in urma unor tari dezvoltate este ca nu am stiut cum sa gestionam bogatiile pe care le aveam si pe care le-am mostenit din 1990, o data cu caderea comunismului.

 

“Educatia si sanatatea sunt doua componente, stalpi ai unei societati corect dezvoltate, carora nu li se acorda o importanta adecvata si care au facut ca tot ceea ce s-a realizat dupa ’90 in Romania sa fie facut haotic si fara o directie si viziune pe termen lung”, spunea Costin Borc, intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO.

“Noi am devenit prea bogati mult prea repede. Cand nu aveam nimic, in 1990, de-odata invartim niste sume uriase ca sa nu mai spunem ca in 2007 nu mai puteam numara cate Porsche Cayenne erau pe strazile din Bucuresti. S-a pierdut respectul pentru banul muncit din greu, pentru lucrul bine facut, pentru lucrurile care trebuie facute sa reziste”, este de parere Costin Borc, unul dintre cei mai puternici manageri din Romania.

Premierul desemnat Dacian Ciolos l-a prezentat pe Costin Grigore Borc drept o persoana ”cu vasta experienta in management”. Costin Borc a fost prima persoana nominalizata de Ciolos pentru postul de ministru.

”Am sa incep cu Costin Grigore Borc, propus vicepremier, ministru al Economiei. Este absolvent Politehnicii Bucuresti, are o vasta experienta in managament, este director general la CRH, fosta Lafarge”, a spus Ciolos.

Felicitari, Patrick, colegul meu, pentru ca ai reusit sa obtii aceste declaratii la un moment dat!

Read More