Tag Archives: CNIPMMR

Featured

Sa ascultam IMM-urile: ce vor micii antreprenori de la noul Cod Fiscal

Senatul a adoptat astazi Codul fiscal, in urma reexaminarii, insa IMM-urile din Romania au anumite amendamente.

Sa le ascultam. Astfel, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania solicita extinderea bazei de aplicare a masurii scutirii impozitului pe profitul reinvestit in activitati productive si este ingrijorat de impactul pe care l-ar avea asupra deficitului cresterea salariilor bugetarilor.

“CNIPMMR solicita exceptarea IMM-urilor sau cel putin a microintreprinderilor de la noul sistem de calcul al taxelor locale pe cladiri si de la reevaluarea cladirii de evaluatori autorizati, cu mentinerea pentru acestea a actualului sistem de impozitare, care stabileste cotele de impozit in functie de proprietar si cu raportarea impozitului la valoarea contabila”, se arata intr-un comunicat al consiliului.

 

De asemenea, membrii consiliului considera ca este necesar ca aplicarea masurilor de crestere a salariilor personalului bugetar sa se realizeze dupa minim un an de la adoptarea noului cod fiscal, dupa producerea efectelor masurilor de stimulare a investitiilor si infiintarea de noi locuri de munca, care sa asigure generarea resurselor bugetare aferente unei cresteri susternabile a salariilor. Consiliul este de parere ca majorarea salariilor bugetarilor nu s-ar incadra in tinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB pentru bugetul pe anului 2016.

 

“Membrii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania si-au exprimat ingrijorarea privind cresterile salariilor bugetarilor recent anuntate si solicita luarea in considerare pentru aceasta masura legislativa a urmatoarelor aspecte (…) necesitatea reducerii fiscalitatii asupra mediului de afaceri, fara instituirea de noi poveri fiscale pentru intreprinzatori; corelarea salariilor bugetarilor cu salariile din industrie, potrivit bunelor practici europene”, mai solicinta IMM-urile.

Read More