Tag Archives: carte Dream It

Featured

Cinci evenimente pentru antreprenori pe care le recomand

[dropcap]C[/dropcap]ei interesati de conferinte despre antreprenoriat si cu povesti succes au la dispozitie cinci evenimente in a doua parte a lunii iunie. Le recomand pe toate, cu predilectie Caravana Start Me Up, mai ales pentru ca am placerea sa moderez primul eveniment, din Bucuresti. Apoi urmeaza Timisoara si alte orase mari din tara, conform hartii din imaginea de mai sus.

1. Caravana Start Me Up porneste la drum joi, 20 iunie, in Bucuresti.

Intre 20 iunie si 4 iulie, echipa Akcees va sustine workshop-uri despre antreprenoriat in 8 orase din Romania si va aduce in fata audientei antreprenori de succes care isi vor impartasi propriile experiente. Tinerii care doresc sa isi descopere potentialul antreprenorial sunt invitati sa se alature evenimentelor organizate in cadrul caravenei.  Participarea este gratuita in limita locurilor disponibile, iar inscrierea se realizeaza online la http://startmeup.ro/caravana/.

TechHub Bucharest gazduieste joi, 20 iunie, primul eveniment din cadrul Caravanei Start Me Up, eveniment in care antreprenori de succes din diferite domenii vor fi fata in fata cu tinerii care doresc sa le calce pe urme. Temele principale de discutie vor fi antreprenoriatul in tehnologie si antreprenoriatul social, iar printre invitatii speciali ai evenimentului se numara Andrei Pitis (antreprenor, investitor de tip angel, Presedinte ANIS si cadru didactic asociat al Universitatii Politehnice Bucuresti), Bogdan Iordache (Co-Fondator si CEO al How to Web), Stefana Popa (Co-Fondator Incubator 107) sau Claudia Suhov (Co-Fondator Next Steve Group). In plus, alumni Start Me Up vor fi alaturi de participanti pentru a le impartasi propriile povesti de succes.

2. Sambata, 29 iunie, are loc un nou Atelier de antreprenoriat marca RBL. Tema este cat se poate de concreta – Antreprenoriat in practica, iar subiectele abordate sunt foarte ofertante:

Cunoasterea aspectelor legislative importante referitoare la infiintarea si conducerea unei afaceri

Tipuri de entitati, avantaje si dezavantaje

Intelegerea principalelor taxe si impozite

Intelegerea contractelor de munca

Salvati in agenda personala ziua de sambata, 29 iunie, iar pana atunci cititi cateva concluzii ale celui mai recent atelier de antreprenoriat RBL, despre marketing.

3. Pe 20 iunie are loc lansarea “Dream It, Do It, Live It”,  o carte de dezvoltare personala care te ajuta sa ai mai mult succes in a iti indeplini scopurile si visele.

Patru motive pentru care trebuie sa participati la eveniment: veti fi printre primii romani care detin o copie a cartii “Dream It, Do It, Live It”; veti fi printre putinii norocosi care vor primi autografe de la ambii autori cat si de la graficianul cartii; ii veti cunoaste personal si veti interactiona cu: Richard Newton – autor englez, ce a castigat recent titlul de Cartea de Management a Anului 2013, in Marea Britanie – si cu Ciprian Rusen – primul roman care a scris manuale de Windows si alte carti despre tehnologie pentru O’Reilly Media si Microsoft Press si va veti distra – evenimentul va fi unul dinamic, cu multe momente de interactiune si dialog;

4. Forbes Romania organizeaza marti, 18 iunie, dezbaterea “Dincolo de primul milion” care isi propune sa identifice cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba antreprenorul anului 2013.

Antreprenorii romani de succes vor discuta deschis despre primul milion, despre reusite si esecuri, despre lectiile pe care le-au invatat pana acum. Dar, mai ales, vorbesc despre viitor.

Se va discuta despre:

rolul statului in sustinerea antreprenorilor cu Maria Grapini, Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism;
cat de fierbinte este Africa din punct de vedere al oportunitatilor de afaceri, cu Ovidiu Tender, proprietar Tender Grup;

cum sa contrazici manualele scolilor de economie cu Anca Vlad, presedinte Fildas

curajul de a merge impotriva tendintelor cu Gruia Stoica, proprietarul grupului Grampet, unul dintre cei mai mari transportatori feroviari din Europa.

cum trebuie sa trateze antreprenorii romani cu multinationalele si care sunt beneficiile investitiilor in proiecte culturale cu Ariadna Avram, presedinte Top Diagnostics;

educatie si rolul antreprenoriatului social cu Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster;

cat de lung si greu poate fi drumul catre primul milion, dar si cat de scurta este calea spre pierderea lui cu Bogdan Putinica, unul dintre primii milionari din IT;

5 .  Evenimentul SMEs How to – eveniment de business dedicat IMM-urilor, organizat de publicatia Business Review, prezinta solutii si resurse legate de finantarea afacerii precum si de reducerea costurilor.

Conferinta va avea loc in Bucuresti, pe 26 iunie 2013, la Hotel Pullman, si va reuni antreprenori, autoritati locale si organizatii de sprijin pentru IMM-uri, atat din sectorul public, cat si din cel privat, se mentioneaza in comunicatul de presa. Participantii la eveniment pot afla mai multe despre accesarea fondurilor europene si  programe de finantare special concepute pentru IMM-uri; vor vedea perspectiva investitiilor din sectorul privat si povestile lor de success si vor avea la dispozitie studii relevante despre sectorul IMM-urilor in Romania si concluziile pentru 2013.

 

Read More