Antreprenoriat Featured

Ce ii motiveaza pe (viitorii) antreprenori: Show me the money!

0

[dropcap]F[/dropcap]actorul decisiv care ii motiveaza pe romani sa ia in considerare inceperea unei afaceri proprii il constituie “perspectiva unor venituri suplimentare” (53%), mult peste media la nivel international (29%). Respondentii cu studii superioare au un potential mai ridicat pentru antreprenoriat (87%), potrivit unui raport GfK, realizat la initiativa Amway.

Grafic 1

Cele mai mari provocari si impedimente le reprezinta “obligatiile financiare care pot genera falimentul” (45%) si “pericolul crizei economice” (23%).

La nivel international, in medie, atitudinea fata de antreprenoriat este pozitiva, in proportie de 70%, in Romania, ponderea ridicandu-se la acelasi nivel.

Grafic 5

Daca analizam rezultatele pe diferite grupuri demografice, observam o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat in randul respondentilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani (79%), dar si in cazul studentilor (83%).

 

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez în fiecare zi cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup. Mii de fondatori si executivi care au nevoie de o voce puternică. Hai să-i ajutăm #împreună prin proiecte, consultanță, comunități și platforme prin care să schimbăm România.
You may also like
Top 50 antreprenori: cum arata intreprinzatorul ideal
CONCURS: castiga o bursa la Atelierele de Antreprenoriat. Eu zic ca merita!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Harta celor mai antreprenoriale tari

[dropcap]U[/dropcap]n nou studiu analizeaza activitatea antreprenoriala la nivel mondial, mai exact atitudinile si experientele ecosistemului antreprenorial. India este cea mai...

Close